De enthousiaste en betrokken leden van de RvT CSO Apeldoorn stellen zich graag aan u voor:

Peter Bouwsema

Peter is 52 jaar en woont samen met Manon en hun kinderen in Wenum Wiesel

“In het dagelijks leven ben ik directeur inkoop en logistiek bij een internationaal productie bedrijf.

Sinds 2007 ben ik lid van de Raad van Toezicht van het CSO in Apeldoorn en vanaf 2020 hiervan de voorzitter.

Ik ben destijds lid geworden van de Raad van Toezicht, omdat onze zoon naar de Prinsenhof ging. Door mijn ervaringen in die periode heb ik een diep respect gekregen voor het personeel in het speciaal onderwijs.  De tijd, energie en passie die zij elke dag weer ten dienste stellen van onze kinderen is voor de kinderen een fundamentele bouwsteen voor hun zelfvertrouwen en dit maakte indruk op mij. Iets terug doen voor deze organisatie door mij in te zetten in de Raad van Toezicht, leek mij het minste.

Ik gun al onze kinderen het plezier en blakend zelfvertrouwen, waarmee ze vol van vertrouwen volgende stappen in hun ontwikkeling kunnen zetten !”

Freek ten Klooster

Freek is 49 jaar en getrouwd met Charissa, ze wonen in Apeldoorn.

“Onze dochter Fabienne (18) is leerling op VSO De Zonnehoek en zoon Mackendy (16) hoopt dit jaar zijn VMBO-periode bij Sprengeloo af te ronden.

Begonnen als leraar basisonderwijs op Texel, gevolgd door diverse directiefuncties in regulier en speciaal (basis)onderwijs, ben ik sinds 2016 bestuurder van de Stichting Voor Christelijk Onderwijs in Harderwijk en Hierden.
Ik ben al jaren bij CSO Apeldoorn betrokken. Allereerst vanwege mijn professionele relaties met diverse (vooral voormalige) CSO-schooldirecteuren.

Via mijn dochter heeft CSO echter vooral ook een grote persoonlijke betekenis voor me gekregen.
Vanaf haar zevende is De Zonnehoek voor Fabienne dé plek waarvoor zij iedere doordeweekse ochtend vol enthousiasme haar bed uitspringt.
Weekenden en vakanties vindt zij ook fantastisch, maar vooral omdat zij daarna weer naar haar school mag.
Die gelukkige dochter was voor mij de belangrijkste reden om begin 2019 te reageren op de CSO-vacature voor een toezichthouder met expertise op het vlak van ‘onderwijs en kwaliteit’.

Het is mij een eer om op deze manier te mogen bijdragen aan de verdere opbouw van een kleine stichting met grote impact voor haar leerlingen en ouders.

“Je mag zijn wie je bent”, dat is het motto waaraan je de CSO-scholen herkent.

Als toezichthouder ga ik daar vol voor door met alle betrokkenen samen te werken aan de kwaliteit van het CSO-onderwijs.”

Liesbeth Vos – van de Weg

Liesbeth is 61 jaar en getrouwd met Jaap. Ze hebben samen 3 zonen, 3 schoondochters en verwachten in juni het 9e kleinkind.

“In Oldebroek, waar wij wonen, ben ik wethouder met in portefeuille o.a. WMO, jeugd, onderwijs en economie. Mijn hart ligt bij het ondersteunen van mensen en organisaties die wat extra hulp nodig hebben om een mooie toekomst tegemoet te gaan. Vandaar dat ik direct heb gereageerd toen er vorig jaar een vacature was bij CSO in Apeldoorn. En jullie raden het al, ik ben vanaf december 2020 nu officieel lid van de Raad van Toezicht. Steeds beter leer ik de verschillende scholen kennen en ik hoop dat jullie allemaal, als kind, ouder of personeel, mij ook leren kennen, want : ik ben er juist voor jou / jullie.

Ik wil mij inzetten vanuit deze taak om jullie allemaal te laten bloeien en dan vormen wij samen een mooi veelkleurig boeket ieder vanuit eigen mogelijkheden. En met dat mooie boeket maken wij de wereld om ons heen ook weer mooier!  Daaraan bijdragen is mijn doel als onderdeel van CSO!”

 

Lex van Oorspronk

Lex is getrouwd met Sabine en woont in Apeldoorn

“Ik werk voor de Belastingdienst, daarbij heb ik niet direct met de belastingen zelf te maken, maar des te meer met alles wat daar financieel omheen speelt. Ik ben sinds 2007 lid van de Raad van Toezicht.
Destijds keek ik om mij heen waar ik me als vrijwilliger nuttig kon maken. Via een vrouwelijke collega hoorde ik dat haar man als penningmeester wilde stoppen en zo ben ik bij CSO terecht gekomen. Binnen de RvT doe ik vooral de financiële zaken. Ik heb veel respect voor de betrokkenheid en inzet van de mensen die op de CSO scholen werken. De kinderen, waar het uiteindelijk om gaat, gun ik een fijne schooltijd en een toekomst waarin ze tot hun recht komen!”