Het nieuwe gezamenlijke schoolplein van Het Kroonpad en De Zonnehoek is op donderdag 1 juli feestelijk geopend. Beide scholen zijn gehuisvest in het Kristal, waar verschillende organisaties samen werken. De scholen hebben het nieuwe groene plein samen gerealiseerd met behulp van de subsidieregeling Groene Speelpleinen van de gemeente Apeldoorn en subsidiegeld van de provincie Gelderland.

Het gezamenlijke schoolplein is rolstoeltoegankelijk en geschikt voor kinderen met en zonder beperking. Zo kunnen leerlingen van beide scholen er maximaal gebruik van maken. Het plein heeft ook een Schoolplein14-deel; vanuit de Cruyff-foundation wordt het schoolplein weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Met een kleurrijk plein worden kinderen uitgedaagd om spelletjes te spelen buiten, zodat ze op een natuurlijke manier in beweging blijven. Op het Cruyff gedeelte doen de kinderen (onder begeleiding) verschillende sportactiviteiten.

Natuurlijke elementen

Het oude plein bestond vooral uit bestrating. De wens van beide scholen was duidelijk: het schoolplein omvormen van een ‘grijs speelplein’, naar een ‘groen speelplein’ dat uitnodigt om te beleven en te bewegen. Er zijn verschillende speelzones ingericht met elk een eigen thema. Zo is er de zone ‘Zand en waterspelen’, de zone ‘Natuurlijk spelen met Glijbaan’ en de zone ‘Speelplek met schommels’. In elke zone is rijke beplanting te vinden. Eind april is gestart met de aanleg van het plein. Een enorme klus, waarbij de hoveniers met groot enthousiasme zijn aangemoedigd door de leerlingen.

Feest!!!

Na weken wachten was het grote moment daar, leerlingen van beide scholen reden met nieuwe skelters (geschonken door de ouderraad van beide scholen) door een muur van kartonnen dozen en daarmee was het plein officieel in gebruik genomen. Daarnaast vond er een heuse Rolathon plaats; een sponsorloop voor lopende leerlingen en leerlingen in een rolstoel. Hierbij werd geld opgehaald voor een inclusieve speeltuin in Apeldoorn.

Via deze link zie je hoe mooi het schoolplein is geworden:

https://www.youtube.com/watch?v=K5Ra4B1T4KI