Aan de relaties van Stichting CSO Apeldoorn

Apeldoorn, 2 juni 2020

Geachte relatie,

Onze bestuurder, Jan Rensink, neemt na een loopbaan van ruim 42 jaar in het onderwijs, afscheid als bestuurder van Stichting Chr. Speciaal Onderwijs Apeldoorn. Hij zal per 1 september gebruik gaan maken van de vervroegd pensioenregeling. Jan en zijn echtgenote willen graag meer tijd voor privé activiteiten en hebben het voornemen nog een langere periode in een ontwikkelingsland hun kennis en ervaring te delen.

In de afgelopen drie jaar heeft Jan als bestuurder gezorgd voor bezinning op de koers van CSO als organisatie voor gespecialiseerd onderwijs, voor verbinding tussen de scholen en het bouwen aan een sterk directieteam. In de positionering van CSO in de regio en de onderwijsinhoudelijke samenwerking met andere organisaties zijn belangrijke stappen gezet. Wij zijn hem dan ook erkentelijk voor de wijze waarop hij de belangen van Stichting CSO heeft behartigd.

De raad van toezicht heeft, in goede afstemming met de betrokkenen, inmiddels de werving voor een opvolger met succes kunnen afronden. In de persoon van Erik Wijtsma is een bestuurder gevonden die de ingezette koers van Stichting CSO verder kan uitdragen en versterken. We zien in Erik een mensgerichte bestuurder met veel ervaring, die zowel binnen CSO Apeldoorn als in contacten met de externe partners de verbinding kan versterken.

Erik is een ervaren, bevlogen en ondernemende directeur/bestuurder met een brede onderwijsinhoudelijke kennis en ervaring in het P(S)O, V(S)O en MBO. Op dit moment is hij werkzaam als directeur bij Aeres VMBO te Lelystad. Daarvoor was hij werkzaam als regiodirecteur bij orthopedagogisch centrum de Ambelt en heeft hij samen met de teams en het middenkader verschillende scholen opgezet voor leerlingen die extra begeleiding en zorg en vooral goed onderwijs op maat nodig hebben. Vanaf 2003 was hij als directeur o.a. integraal verantwoordelijk voor SO/VSO scholen in Apeldoorn, Deventer, Nunspeet. In Zwolle was hij mede verantwoordelijk voor de Ambulante Dienstverlening, SO en VSO.

Per 1 september zal Erik zijn taken als bestuurder oppakken. De Raad van Toezicht ziet de samenwerking met hem met vertrouwen tegemoet en wenst hem een hartelijk welkom en een prettige tijd bij Stichting CSO Apeldoorn.

Namens de Raad van Toezicht,
Peter Bouwsema